Welcome to KARMA.ST

Hey, This blog is for no-one and everyone. Everything is written straight from my reality, my world.

söndag, april 05, 2020

4-Flourphenibut innehållsförteckning

Fenibut är ett GABA-verkande psykotropiskt läkemedel med anti-ångest och nootropiska effekter.  I Ryssland används den för PTSD, ångest, trötthet, sömnlöshet, depression och alkoholism.  I USA klassificeras fenibut som ett komplement.  Men det används också rekreativt och kan orsaka beroende.  Läs mer nedan för att lära dig om dess effekter, biverkningar och naturliga alternativ.



 Friskrivningsklausul: Genom att skriva detta inlägg rekommenderar vi inte detta läkemedel.  Några av våra läsare begärde att vi beställde ett inlägg på det, och vi tillhandahåller helt enkelt information som finns tillgänglig i den vetenskapliga och kliniska litteraturen.  Diskutera dina mediciner med din läkare.

 Vi inkluderade också ett avsnitt om naturliga alternativ, eftersom det finns en mängd naturliga, potentiellt säkra sätt att öka GABA och uppnå liknande effekter utan hälsoriskerna.

 Vad är fenibut?
 Fenibut (beta-fenyl-GABA) är ett syntetiskt läkemedel som liknar den lugnande neurotransmitteren GABA.  Det ökar GABA-aktiviteten i hjärnan och stimulerar dopamin och serotonin neurotransmission [1, 2, 3].

 Genom att öka GABA, serotonin och dopamin - tre viktiga neurotransmittorer i hjärnan - kan detta läkemedel ha djupa effekter på kognition, humör och energinivåer [2].

 Fenibut utvecklades i Ryssland på 1960-talet och har sedan dess kliniskt använts för att lindra spänningar, rädsla, ångest, posttraumatisk stressstörning, depression och sömnlöshet.  Det används också för att förbättra intellektuell funktion vid olika psykiska störningar.  Alla dessa godkända användningar är begränsade till Ryssland [4].


 Det används ofta rekreativt för att underlätta social ångest och framkalla eufori, vilket fick det smeknamnet "det lyckliga läkemedlet" på onlineforum.  Många självmedicinerar med fenibut för att lindra rädsla och ångest, öka kognition och positiva känslor och till och med för att förbättra fysisk uthållighet och libido.  Studenter och entreprenörer använder det som en nootropic och kallar det "smart pill".

 Är Phenibut lagligt?
 Fenibut är tekniskt lagligt men det är inte godkänt av FDA för klinisk användning i USA.

 Det klassificeras och säljs som ett kosttillskott.  Men det är inte "näringsmässigt" utan ett syntetiskt formgivande läkemedel som kan orsaka biverkningar, beroende, tillbakadragande och överdosering.  Dess försäljning och användning förblir ett oreglerat, grått område.  Det säljs online under olika varumärken, t.ex. Noofen, Anvifen och Fenibut [5].

 Citrocard är en mycket liknande analog av fenibut (fenibutcitrat), även om den inte är identisk [6].

 Fenibutdosering och effektens varaktighet
 En "Phenibut Warning" utfärdades officiellt 2013 efter överdöd i nästan dödliga i upstate New York.  Den nämner tillgängligheten av fenibut HCL, ett billigt, vitt, syrsmakande pulver som är lösligt i vatten eller alkohol.  Enligt denna rapport tar människor vanligtvis 0,5 - 4 g, det börjar agera på 60 - 90 minuter och varar i 4 - 10 timmar.


 Den faktiska doseringen i de flesta kliniska studier varierade mellan 500 mg - 1 g / dag.

 Vad gör Phenibut psykoaktivt?
 Genom att kemiskt modifiera GABA (lägga till en fenylring) gjorde ryska forskare Phenibut som ett läkemedel som lätt kan tränga igenom blod-hjärnbarriären [2].

 Phenibut uppnår sina psykoaktiva effekter genom [5]:

 Aktivering av både kända GABA-receptorer (GABA-A och GABA-B) [7].
 Ökande dopamin och serotonin
 Blockerar en ångestdrivande hjärnämne som kallas beta-fenyletylamin (PEA)
 Precis som Dexedrine är den mest aktiva komponenten i Adderall, så är R-fenibut den aktiva komponenten i Phenibut.  R-fenibut var två gånger starkare GABA-booster och smärtstillande medel än den andra komponenten (S-fenibut) i djurstudier [8].

 The Russian Cosmonauts Story
 Det finns en populär berättelse som ger Phenibut attributen till ett "ryskt underdrog".  Vi kan dock inte tala om giltigheten för denna berättelse, så det förblir mer en legend som fick mycket uppmärksamhet och förändrade tolkningar över tid.


 Enligt den användes fenibut i det ryska rymdprogrammet när USA-ryska gemensamma rymduppdraget stötte på tekniska problem på 1970-talet.  Uppdraget kunde inte hitta några sätt att fixa en dockningsmekanism för rymdskeppet.  Den enda sista utvägslösningen var att berätta för de ryska astronauterna att ta fenibut och vila.  Och tydligen gav de kombinerade krafterna vila och fenibut lugn och frid för astronauterna, vilket gjorde att de kunde komma med en kreativ lösning på hela fiaskot.

 Nackdelen med denna berättelse är att den romantiserar användning av fenibut utan någon solid vetenskaplig bevis eller nämner biverkningar.  Folk tar det för att ge validering till sin egen fritidsanvändning av detta läkemedel.  Den faktiska vetenskapliga litteraturen har en annan historia att berätta.

 Fenibuteffekter
 Det finns faktiskt över 300 publicerade vetenskapliga studier om Phenibut.  Men de flesta av dem är på ryska och genomfördes på djur eller i celler.  Och vissa läsare kan bli besvikna över att veta att bevis saknas för att stödja en stor del av de uppblåsta onlineanmälningarna [2].


 Fenibut kan ha terapeutiskt värde för vissa tillstånd, men mer klinisk forskning behövs.

 Den huvudsakliga bristen i tolkningen av tillgängliga bevis är att tänka att fenibut och GABA är desamma.  Detta läkemedel utformades just för att vara starkare än den naturligt förekommande GABA och för att korsa blod-hjärnbarriären.  Effekterna liknar läkemedlen baclofen, diazepam och piracetam [2].

 En av de största nackdelarna är att människor lätt bygger tolerans och blir beroende av den.  Detta kan orsaka missbruk, tillbakadragande eller till och med överdosering.  Återtagande kan vara ganska allvarligt, mycket obehagligt och svårt att övervinna [9].

 Otillräckligt bevis för:
 Coronavirus orsakar extra stress?  Få 36 naturliga medel för att minska ångesten
 Coronavirus-pandemin orsakar mycket extra stress och ångest, vilket faktiskt kan försvaga ditt immunsystem och sätta dig mer risk.  Ladda ner Stress Less-guiden för att upptäcka naturliga kompletteringar och livsstilsrekommendationer utformade för att hjälpa dig att slå stress och förbättra ditt humör.

 MINSKA STRESS

 1) Kognitiv förbättring
 Fenibut anses vara en nootropic - en kognitiv förstärkare som ökar motivation, minne, uppmärksamhet och koncentration.

 I en klinisk studie med 62 personer med kronisk ångest, fobi och kognitiv nedsatt förbättring av fenibut (1 000 mg / dag) uppmärksamhet, minne och emotionell intelligens i 73% av fallen [10].

 Fenibut förbättrade minnet och hjälpte råttor att lära sig snabbare och anpassa sig till stress i de tidiga stadierna.  Effekterna var stabila och märktes mycket tidigt.  Fördelarna beror antagligen på GABA-aktivering (både GABA-A och GABA-B).  Effekterna av lärande och minneförbättring bekräftades i en annan mössstudie [7, 11].

 Intressant nog, möss som fick fenibut på lång sikt byggde en tolerans mot dess lugnande effekt medan dess nootropa effekt förbättrades [2].

 Hos kaniner förbättrade fenibut inlärning hos kaniner genom att förbättra hjärnans svar på stress.  Det fungerade både som ett stimulerande medel och som ett relaxant [12].

 Även om det är lovande, är bevisen för att stödja fenobutts nootropiska effekter begränsade till en enda klinisk prövning och några få djurstudier.  Ytterligare klinisk forskning behövs för att bekräfta dessa preliminära resultat.

 2) Minska ångest och aggressivitet
 Fenibut minskade ångest i 79% av fallen i en klinisk prövning av 62 personer med ångest och kroniskt minskade hjärnblodflödet.  Samtidigt minskade fenibut utmattning, förbättrad sömn och energinivåer [13].

 I en annan studie av 62 personer med ångest-fobiska störningar minskade fenibut ångest och förbättrade emotionell intelligens.  Det var effektivt hos personer som kämpade med ångest och fobi under 1 - 5 år [10].

 Uppsvinget i emotionell intelligens kan förklara varför människor med social ångest självmedicinerar med det.  Människor med högre känslomässig intelligens är bättre på att hantera interpersonella relationer, kontrollera och uttrycka sina känslor.

 Hos kaniner minskade fenibut rädsla och ångest som svar på negativa emotionella stimuli.  Det hjälpte dem att fly från stressiga situationer lättare.  Det hade den starkaste effekten på aktiva kaniner, medan det inte påverkade normala eller mer passiva kaniner mycket [14].

 I en annan djurstudie förändrade fenibut hjärnvågor för att öka synkroniseringen, vilket var kopplat till minskad ångest.  Det reducerade också överaktivering av hippocampus och hjärnbark till negativa känslor, vilket är särskilt viktigt för den överdrivna rädselsresponsen i ångest.  I en annan djurstudie hade den liknande anti-ångesteffekter som Valium (diazepam) [15, 2].

 Fenibut minskade aggression och förbättrade sociala färdigheter hos djur under rädsla omständigheter.  Det minskade både defensiv och konkurrenskraftig aggression.  Citrocard, mycket lik fenibut, hade en ännu starkare effekt [6].

 Återigen är bevisen lovande men otillräckliga.  Fler studier på människor behövs för att säkerställa om fenibut hjälper till ångest.

 3) Kronisk trötthetssyndrom
 Fenibut minskade trötthet med 30-50% i de flesta fall i en klinisk prövning av 53 personer med kronisk trötthet och dåligt hjärnblodflöde.  Det förbättrade både mental trötthet och motivation.  I själva verket var minskad mental trötthet direkt kopplad till en ökning av den kognitiva funktionen [16].

 I en studie av 60 barn med emotionell trötthet (neurasteni) och ångest, förbättrade fenibut (500 mg / dag) emotionella symtom i 67% av fallen.  Ett liknande ryskt läkemedel som heter Adaptol hade dock en starkare effekt.  Fenibut fungerade bättre hos barn som också upplevde trötthet, svaghet och smärta tillsammans med andra känslomässiga symtom med en 87% förbättring [17].

 Två små studier kan inte anses vara tillräckliga bevis för att stödja användningen av fenibut vid kronisk trötthet.  Deras resultat bör valideras i större och mer robusta studier.

 4) Lindra sömnlöshet
 Fenibut används för att behandla sömnlöshet i Ryssland, men de tillgängliga studierna är begränsade.  Fenibut förbättrade sömnen i kliniska studier av personer som lider av sömnlöshet som ett resultat av olika andra störningar.

 Exempelvis ökade fenibut hos 12 alkoholister i tidig avhållsamhet varaktigheten av viktiga sömnsfaser under två dagar.  Det förbättrade sömnen också hos personer med ångest och huvudvärk [18, 13, 19].

 Återigen kommer bevisen från några små kliniska studier.  Deras preliminära resultat bör valideras i större, bättre utformade studier.

 5) Spänningshuvudvärk
 I en studie med 30 barn och ungdomar minskade fenibut frekvensen, varaktigheten och intensiteten hos spänningshuvudvärden under två månader.  Det förbättrade också vardagen, produktiviteten, sömnen och ångest - som alla är viktiga för att bekämpa huvudvärk.  Effekterna märktes efter 1 månad (dos: 5 - 20 mg / kg / dag) [19].

 Mer kliniska studier på större populationer krävs för att validera detta preliminära resultat.

 6) yrsel
 Cirka hälften av personer med högt blodtryck upplever också ångest och yrsel som ett resultat av ökad ångest.  I en klinisk studie med 58 personer med högt blodtryck minskade fenibut (500 mg / dag) yrsel, ångest och brist på energi efter cirka 2 månader [20].

 En enda klinisk prövning på en liten population kan inte anses vara tillräcklig bevis för att hävda att fenibut minskar yrsel.  Vidare garanteras klinisk forskning av högre kvalitet.

 7) Tics och stamning
 Hos 30 barn med tics och stamning, minskade fenibut tics hos 80% och stamning i 67% av fallen [21].

 Återigen, bevisen för att stödja denna användning kommer från en enda, liten klinisk prövning.  Fler studier på större populationer behövs för att bekräfta detta preliminära resultat.

 8) ADHD
 Eftersom fenibut verkar förbättra uppmärksamheten, föreslog vi att det också skulle hjälpa till med ADHD-symtom.  I en klinisk studie med 50 barn med ADHD förbättrade det kognition, självkontroll, upprätthållen, uppmärksamhet och minne efter 1 månad (500 - 700 mg / dag) [22].

 Återigen kan en liten prövning inte betraktas som tillräckligt bevis på fenibuts effektivitet.  Dessutom är en månad en kort tid för utvärdering av ADHD-effekter;  långtidsstudier måste avgöra om den positiva effekten kan upprätthållas.

 9) Alkoholberoende
 Enligt en översyn hjälper fenibut att minska symtomen på alkoholuttag.  Detta är baserat på vissa ryska experiment och klinisk användning, men det finns inga större studier [2].

 I en klinisk studie på 22 personer förbättrade fenibut sömn hos alkoholister efter den första abstinensperioden [18].

 Fenibut reducerade alkoholiskt beteende och begär hos djur med kronisk alkoholism [23].

 Hos djur förhindrade Citrocard (fenibutcitrat) också hjärtskador orsakade av kroniskt alkoholintag [24].

 Sammantaget är bevisen för att hävda att fenibut hjälper till med alkoholberoende inte tillräckliga.  Som vi kommer att diskutera nedan kan försöka behandla ett beroende med ett ämne som kan vara beroendeframkallande mer skada än nytta.

 10) Öka värmebeständigheten
 Människor som arbetar i extrema miljöer kan uppleva hälsoproblem och svårt att anpassa sig.  Fenibut kan hjälpa till att minska ansträngningen från fysiskt arbete vid extrem värme.  I ett försök ökade det värmebeständighet i kombination med ett annat läkemedel (Obsidan) och skyddade kroppen mot höga temperaturer [25].

 Hos personer med intensiv fysisk ansträngning förhindrade en enda dos fenibut (250 mg) överhettning, ökad tolerans mot värme, förbättrad syretillförsel och hjälpte till att upprätthålla hög arbetskapacitet [26].

 Eftersom denna användning endast stöds av två studier och vi inte kunde få åtkomst till deras detaljer, kan vi inte dra slutsatsen att fenibut ökar värmebeständigheten.  Ytterligare klinisk forskning krävs.

 11) Träningsprestanda och libido
 Det finns inga studier om fenibutens effekter på träningsprestanda eller förbättring av libido.  Djurstudier som visar naturlig GABA kan öka prestanda och tillväxthormonproduktion [27].

 Men medan GABA är en naturlig substans, är fenibut en annan, kemiskt modifierad molekyl.  Vi kan inte dra slutsatsen att det kommer att få samma effekter.

 I studier på personer med kronisk trötthet eller dålig hjärncirkulation förbättrade fenibut energinivåer.  Det har också ångestreducerande euforiska effekter.  Så när dessa lägger till, kan vi förstå dess potential att indirekt förbättra träningsprestanda och sexuell funktion.  Detta är dock fortfarande tveksamt [2].

 Djur- och cellforskning (brist på bevis)
 Fenibut har också studerats beträffande andra hälsotillstånd.  Eftersom forskningen är på djur- och cellstadiet finns det inga bevis för att den kommer att ha samma effekter hos människor.

 Skydda hjärnan
 Fenibut minskade amnesi och hjärnskada hos råttor med stroke.  Det förbättrade dåligt blodflöde i hjärnan, sensoriska och rörelsesunderskott och hjälpte till att återhämta sig.  Fenibut ökade BDNF, avgörande för neurogenes, processen att skapa nya hjärnceller.  Det aktiverade också gener som gör nya blodkärl i hjärnan och förbättrar cirkulationen (VEGF) [28, 29].

 I en annan studie på råttor med amnesi förbättrade det minnet och skyddade hjärnan från de skadliga effekterna av elektrosjockor.  Jämfört med andra liknande läkemedel som baclofen hade fenibut den starkaste neurobeskyttande effekten [11].

 Det skyddade hjärnan och förbättrade rehabilitering i en annan studie på råttor med stroke, men var endast effektiv hos djur med ett aktivt immunsystem.  Det gav inte många fördelar för råttor med ett undertryckt immunsystem och stroke [30].

 De hjärnskyddande effekterna är förmodligen ett resultat av att förbättra GABA, enligt en studie om hjärnceller från råtta [31].

 Skydda hjärtat från stress
 Hos djur skyddade fenibut hjärtat från stress och förbättrade pumpkapaciteten.  Det ökade indirekt kväveoxid, vilket slappnar av blodkärlen [32, 33].

 Fenibut förbättrade blodflödet och rensade tilltäppta artärer efter stroke hos råttor (ensam eller i kombination med nikotinsyra) [34].

 Både Phenibut och Citrocard skyddade hjärtat från alkoholskador hos djur.  Genom att öka GABA, förbättra blodflödet och minska stress minskade fenibut också arytmier i djurstudier [35, 36].

 Hos gravida råttor med högt blodtryck förhindrade fenibut ökningar i blodtrycket, minskade överdriven blodkoagulation och tilltäppning av blodkärlen.  Det reducerade också svullnad och oxidativ stress, ökade blodflödet till livmodern och skyddade blodkärlen [37, 38].

 Säker användning av fenibut under graviditet har inte fastställts i några kliniska studier.

 Balansera immunsystemet
 Fenibut minskade överaktivering av immunsystemet hos djur.  Det återställde också antalet mikrobesvullande fagocytiska celler, som hjälper till att bekämpa bakterier [39].

 Å andra sidan ökade fenibut immunsvaret hos möss med undertryckt immunsystem.  Det kan verka direkt på vita blodkroppar [40].

 Fenibut förbättrade immunitet och beteende hos möss med ett immunsupprimerande läkemedel.  Det kan öka immuniteten genom att påverka hjärnan och ha en "psykoimmun" effekt [41].

 Andningsproblem
 Fenibut förhindrade apné och återställd normal andning hos råttor med mycket höga serotoninnivåer.  För mycket serotonin skapar en obalans i GABA i hjärnan, vilket detta läkemedel kan återställa [42].

 Det normaliserade också andning hos kaniner utsatta för negativa emotionella stimuli [43].

 Fenibut minskar antagligen andningsproblem i stressiga situationer genom att öka GABA i hjärnan och minska ångest.

 Kronisk smärta
 GABA lugnar inte bara hjärnan utan hjälper också till att minska smärtan.  Fenibut reducerade nervsmärta hos möss genom att öka GABA.  Det hjälpte också med kronisk neuropatisk smärta och inflammation hos möss [44, 45, 46].

 Fenibut minskade också det känslomässiga svaret på smärta hos möss.  Den emotionella, psykologiska aspekten av smärta kan vara ännu svårare att behandla än den fysiska känslan.  Det är ofta kopplat till depression och ångest, som detta läkemedel dessutom används för [2+, 47].

 Inga kliniska studier har genomförts, men nackdelen med fenibut är att människor snabbt kan utveckla tolerans mot det.  Detta skulle förmodligen gälla om det används för kronisk smärta på lång sikt.

 Eventuellt ineffektiv för:
 Att övervinna missbruk
 I ett försök med 24 personer med heroinberoende förbättrade fenibut humör, minne, uppmärksamhet och övergripande kognitiv funktion utan att öka önskan om heroin.  Men det reducerade faktiskt inte läkemedelsbegäran [48].

 Rapporter om personer som använder fenibut för att ta ut opioider ökar.  Det kan verka genom att lindra ångest, sömnlöshet, trötthet och kognitiva symtom under uttag.  Endast baclofen, som liknar fenibut, hjälpte till att minska symtomen på opioidavbrott.  Fenibutanvändning för opioidberoende och tillbakadragande förblir i stort sett obevisad [2].

 Det som är ännu svårare är att fenibut själv kan vara beroendeframkallande, orsaka tillbakadragande och interagera med andra läkemedel som används för opioidberoende [49].

 Kombination med Kratom
 Många rapporterade att de använde kratom i kombination med fenibut för att ta ut opioider.  Vi varnar dock mot detta, eftersom inga kliniska studier har undersökt detta läkemedel eller kratom - ensam eller kombinerat - för att minska opioids abstinenssymtom.

 Några ryska studier nämner fenibut som ett alternativ, även om baclofen studeras bättre.  När det gäller kratom kan det minska abstinenssymtom eftersom det aktiverar opioidvägar.  Men det kan också orsaka leverskador och andra allvarliga biverkningar [50].

 Dessutom ger en PubMed-sökning av fenibut och kratom inga resultat.  De exakta interaktionerna och riskerna med deras kombinerade användning är helt okända.

 Dessutom är både fenibut och kratom beroendeframkallande själva.  Att kombinera dem skapar en annan typ av "hög" som kan vara lika beroendeframkallande som narkotika, farlig och kan orsaka komplicerade abstinenssymtom.

 Biverkningar och försiktighetsåtgärder
 På SelfDecode anser vi att fenibut inte bör tas lätt utan en läkares vägledning.  Detta ämne kan orsaka biverkningar, har missbrukspotential och bör inte betraktas som ett komplement (även om det klassificeras som sådant) utan snarare som ett läkemedel [51].

 Tänk på att säkerhetsprofilen för fenibut är relativt okänd med tanke på bristen på väl utformade kliniska studier.  Listan över biverkningar nedan är därför inte en bestämd.  Du bör rådfråga din läkare om andra potentiella biverkningar baserat på ditt hälsotillstånd och möjliga interaktioner med läkemedel eller kompletteringar.

 Fenibut kan vara giftigt, särskilt i höga doser.  Biverkningar inkluderar [52, 53, 3]:

 huvudvärk
 Lågt blodtryck och ökad hjärtfrekvens
 Förlust av medvetande
 Sedation och sömnighet
 Agitation
 Överdriven muskelavslappning eller skakningar
 hallucinationer
 Illamående och kräkningar
 Tolerans
 Serotoninsyndrom
 Biverkningar är mycket mer troliga vid doser över 1 g / dag, medan höga doser (3 g / dag eller mer) kan vara mycket farliga.  Två personer med höga fenibutblodnivåer upplevde delirium och minskat medvetande [54, 52].

 Blanda fenibut och alkohol
 Fenibut och alkohol ska inte blandas.  Både alkohol och fenibut ökar GABA-aktiviteten i hjärnan och orsakar lugnande.  När de kombineras förstärks effekterna, ökar risken för överdosering och kan orsaka förlust av medvetande och allvarliga psykiska störningar [2, 55].

 Både fenibut och alkohol är beroendeframkallande och kan orsaka beroende.  Beroendet av båda är svårare att övervinna och tillbakadragandet kan vara allvarligare [56].

 Överdos
 I ett fall orsakade överdosering av fenibut förvirring, kramper under promenader, grund andning, låg kroppstemperatur och reducerat medvetande [57].

 I ett annat fall måste en man som tog 30 g fenibutpulver som köpts på internet tas in på ICU och intuberas.  Han gick igenom faser av agitation, sömnighet och muskel ryck [53].

 Uttag
 Fenibutabstinenssymtom inkluderaomen.

 Tänk dock på att läkemedelsanvändningen av dessa produkter inte har godkänts av FDA.  Tillskott bör inte användas i stället för mediciner som föreskrivs för dig av din läkare.  Prata med din läkare innan du tar några tillskott för att undvika potentiellt farliga interaktioner.

 Vissa lugnande, GABA-förbättrande växtbaserade kosttillskott inkluderar:

 Kava
 Magnolia Bark
 Vänderot
 Kalott
 Citronbalsam
 Svart fröolja
 ashwagandha
 Lavendel
 Teanin från grönt te
 Apigenin från feverfew och kamomill
 taurin
 Livsstilsförändringar som kan öka GABA och minska stress inkluderar:

 Träning, i det långa loppet
 Meditation och yoga
 Att stimulera vagusnerven kommer också att öka GABA i hjärnan.

 Begränsningar och varningar
 Många av de studier som nämns och beskrivs här är på ryska och begränsade till djurförsök.

 Har Coronavirus du stressat?
 Extra stress kan försvaga ditt immunsystem och det är nu viktigare än någonsin att hålla ditt immunsystem starkt!  Ta reda på hur du naturligtvis kan förbättra din stress och ångest med SelfDecodes Mood DNA Wellness Report.  Det ger dig personlig genetisk baserad kost, livsstil och kompletteringstips som kan hjälpa dig att förbättra ditt humör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Use this Form to get in touch with me.

Or just send an email to hko@karma.st

Featured post

I love her